Ask Your Question
0

Trouble logging into notebook

asked 2013-03-04 07:19:09 -0500

bluedemon gravatar image

Hi, sorry for such a basic question, but it's been frustrating me to no end and I'm not sure what's going on. I am running the Sage 5.7 application on OS X 10.6.8 with Safari. I installed the package, ran Sage Server, and a notebook opened up in Safari with me automatically logged in.

Whenever I close the notebook window and try to open a new one, I get a login screen, and since I never set a password, I can't log in. I've tried all combinations involving restarting the Sage server and Safari, but once I start seeing the login screen, the only way I've found to get back in is to reboot the machine.

I've opened a Sage terminal and tried to run notebook with automatic_login=True. The login screen still pops up. I've tried it with reset=True and typed in a new admin password. The login screen tells me the new password is wrong. I haven't been able to find any documentation that addresses my issue as everything seems to assume I made an account when I first ran notebook, which I didn't, and I'm at a complete loss as to what to do. Any help would be greatly appreciated! Thanks!

edit retag flag offensive close merge delete

2 answers

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2013-03-04 19:22:13 -0500

ppurka gravatar image

You could post this on sage-support mailing list and see what the maintainers of the Mac app have to say about this. The reason why you get the login screen over and over again is because the Sage application/server is not shut down properly on Mac. It is always running in the background. Hence, any new Sage startup checks if a server is running, then it finds a server already running, and so it simply opens a webpage with the login screen.

A way to work around this is:

  1. use the "Activity Monitor" in Mac and kill any Sage process that is running.
  2. Then, start your notebook from the command line (i.e. using Terminal) with the "reset=True" parameter to reset your password.
  3. From now on, it should be running properly and even if you do get the login screen (because a previous Sage app is running in the background) you should be able to login using the newly reset password.
edit flag offensive delete link more

Comments

Thanks for the answer! I feel significantly less frustrated now that I know why this is happening.

bluedemon gravatar imagebluedemon ( 2013-03-06 07:01:52 -0500 )edit
0

answered 2013-03-08 04:34:02 -0500

Ivan Andrus gravatar image

I'm fairly certain this is fixed in sage-5.8.beta0 (and later). There was a bug where the Mac app sometimes didn't properly recognize the running server (and therefore wouldn't shut it down properly) which sounds like your problem here. If you want you can download the latest development version and compile it yourself. Or apply trac_11026-fix-parse-error.patch manually to your current version and rebuild the application. Neither is entirely trivial, but we can give you instructions if you would like. If not, you can just wait until the next release. Or I could probably send you a version of the app that I built on 10.8.2 (which I think should work on 10.6.8).

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2013-03-04 07:19:09 -0500

Seen: 275 times

Last updated: Mar 08 '13