running sage notebook alongside nginx, no available port.

asked 2013-03-16 17:05:57 -0600

darks gravatar image

updated 2013-03-16 20:50:13 -0600

ppurka gravatar image

I've got a server running sage, but when I try to create a publicly availabe notebook with notebook(interface=' ', port=XXXX, secure=True) it returns that the port is already in use, does not run. I've done this with dozens of ports from 5000 to 8000.

The server is also running nginx to serve up a couple other things, but it shouldn't be conflicting portwise (and especially all of the ports), and I don't have a firewall blocking off ports. This has been double-checked in webmin.

Here's the error:

RuntimeError                              Traceback (most recent call last)
<ipython-input-3-0d7c645da408> in <module>()
----> 1 notebook(interface='venet0:0')

/home/jake/working/sage-5.7-linux-32bit-ubuntu_12.04.2_lts-i686-Linux/devel/sagenb/sagenb/notebook/notebook_object.pyc in __call__(self, *args, **kwds)
    221     """
    222     def __call__(self, *args, **kwds):
--> 223         return self.notebook(*args, **kwds)
    224 
    225     notebook = run_notebook.notebook_run

/home/jake/working/sage-5.7-linux-32bit-ubuntu_12.04.2_lts-i686-Linux/devel/sagenb/sagenb/notebook/run_notebook.pyc in notebook_run(self, directory, port, interface, port_tries, secure, reset, accounts, openid, server_pool, ulimit, timeout, upload, automatic_login, start_path, fork, quiet, server, profile, subnets, require_login, open_viewer, address)
    592             print "*" * 70
    593 
--> 594     port = find_next_available_port(interface, port, port_tries)
    595     if automatic_login:
    596         "Automatic login isn't fully implemented.  You have to manually open your web browser to the above URL."

/home/jake/working/sage-5.7-linux-32bit-ubuntu_12.04.2_lts-i686-Linux/devel/sagenb/sagenb/misc/misc.pyc in find_next_available_port(interface, start, max_tries, verbose)
    132             print "Port %s is already in use."%port
    133             print "Trying next port..."
--> 134     raise RuntimeError, "no available port."
    135 
    136
edit retag flag offensive close merge delete

Comments

kcrisman gravatar imagekcrisman ( 2015-07-02 19:40:50 -0600 )edit

See also https://www.kubuntuforums.net/archive... where it seems there is a possible solution.

kcrisman gravatar imagekcrisman ( 2015-07-02 19:42:10 -0600 )edit