Ask Your Question
3

What is broken on this site

asked 2010-08-18 14:06:43 -0500

this post is marked as community wiki

This post is a wiki. Anyone with karma >750 is welcome to improve it.

Please list here anything that is broken at http://ask.sagemath.org.

UPDATE: Please post bug reports at the main askbot development site: askbot.org.

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

hi guys, would you consider posting these issues at http://askbot.org instead? It might actually serve two good purposes - (1) new users of this forum will be more likely to post b/c "what's broken on this site" will not be the first thing they see; (2) - you will increase activity at askbot.org

Evgeny gravatar imageEvgeny ( 2010-08-20 10:08:36 -0500 )edit

that said I don't mind at all to follow this thread as I receive updates by email, just thinking that some folks may be put off from using your forum by seeing this on top of the list :). btw, I've already fixed many of the issues mentioned here.

Evgeny gravatar imageEvgeny ( 2010-08-20 10:48:15 -0500 )edit

Can the default sort order be changed to "newest"? That might help.

ccanonc gravatar imageccanonc ( 2010-08-20 14:59:43 -0500 )edit

actually you probably want "active" - that way people will see that something is going on at the site, otherwise they are less likely to post.

Evgeny gravatar imageEvgeny ( 2010-08-20 15:15:27 -0500 )edit

Presuming the backend is SQL, a "group by" clause could also help (a 2nd level of sorting). I know pure python lets you do multiple levels of sorting as well.

ccanonc gravatar imageccanonc ( 2010-08-20 15:20:21 -0500 )edit

29 answers

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2010-08-19 00:08:06 -0500

this post is marked as community wiki

This post is a wiki. Anyone with karma >750 is welcome to improve it.

The title of each page ends with "ASKBOT: Open Source Q&A Forum". That's not really something broken, but maybe it makes sense to change it to something more specific.

edit flag offensive delete link more
1

answered 2010-08-18 14:07:16 -0500

this post is marked as community wiki

This post is a wiki. Anyone with karma >750 is welcome to improve it.

Harald pointed out that the RSS feed link gives the wrong URL. The right URL is http://ask.sagemath.org/feeds/rss/ which fortunately does work fine.

edit flag offensive delete link more

Comments

This has now been resolved (see below).

William Stein gravatar imageWilliam Stein ( 2010-08-18 15:03:33 -0500 )edit
1

answered 2010-08-19 10:24:51 -0500

this post is marked as community wiki

This post is a wiki. Anyone with karma >750 is welcome to improve it.

I don't know if this is strictly speaking "broken", but it seems odd to me that each question is listed under its own list of "Related questions". For example, on this page the list includes "What is broken on this site". So maybe not broken, but at least tautologous to the point of being useless?

edit flag offensive delete link more

Comments

John, I agree and little things like this one do matter. I'll clean that up.

Evgeny gravatar imageEvgeny ( 2010-08-19 10:34:53 -0500 )edit

I've finally figured out what John's referring to. I didn't even notice that column on the right-hand-side of the page. How are the related questions computed, through the tag system?

ccanonc gravatar imageccanonc ( 2010-08-19 15:17:23 -0500 )edit

at the moment it's 10 questions with overlapping tags, not sorted or ranked in any particular way.

Evgeny gravatar imageEvgeny ( 2010-08-20 09:35:35 -0500 )edit

this one is fixed now

Evgeny gravatar imageEvgeny ( 2010-09-02 06:29:48 -0500 )edit
1

answered 2011-01-01 22:11:44 -0500

v_2e gravatar image

I receive the e-mail notifications on every new answers and questions, meanwhile I checked to only notify me about the questions asked by me or answered by me. I have also reported this problem on askbot.org and was answered that this bug had already been fixed. Should I just wait for ask.sagemath.org website engine to be updated to the newer (fixed) version?

Thanks.

edit flag offensive delete link more

Comments

Well, it appears to me that right now you are subscribed to "instant" updates on all categories - please take a look at your profile. There was a bug where a stale set of receivers was used to send updates and that was fixed a while ago, including on this site.

Evgeny gravatar imageEvgeny ( 2011-01-02 06:14:54 -0500 )edit

Hmm, sorry for the multiple commenting, now I've looked at my own subscription settings (at this point I only subscribe to instant updates on the individually selected questions) and the emails I receive, and it does look like I do get more email than I should... There must be another bug. Thanks for the heads up.

Evgeny gravatar imageEvgeny ( 2011-01-02 06:35:45 -0500 )edit

> Well, it appears to me that right now you are subscribed to "instant" updates on all categories - please take a look at your profile. Yes, but I tried to turn them off and on before posting this. And finally decided to turn on the options I would like to use and just wait until the bug is fixed.

v_2e gravatar imagev_2e ( 2011-01-02 07:49:54 -0500 )edit

I think I've really fixed this now, at least found one place where extra emails would slip through, please give it a try. This feature so far was the hardest to test exhaustively. Please let me know if you still get unexpected messages. Thanks.

Evgeny gravatar imageEvgeny ( 2011-01-02 09:19:28 -0500 )edit
0

answered 2010-09-23 15:55:36 -0500

this post is marked as community wiki

This post is a wiki. Anyone with karma >750 is welcome to improve it.

@Admins: Not sure if this is "broken", but: Why is the Q/A link from sage-support sometimes not present?

edit flag offensive delete link more
0

answered 2010-08-19 05:31:43 -0500

this post is marked as community wiki

This post is a wiki. Anyone with karma >750 is welcome to improve it.

There is some kind of syntax error in the question "File imports for polynomial rings in sage". Maybe it's user error, but it might be the kind of user error that's prone to happen a lot when there are angle brackets flying around.

edit flag offensive delete link more

Comments

There are a whole bunch of questions affected by the mail server issue. I'll try to see what can be done through the django admin interface...

Evgeny gravatar imageEvgeny ( 2010-08-19 09:47:45 -0500 )edit

Even though the mailserver is configured, the corrupted questions are still in the database.

Evgeny gravatar imageEvgeny ( 2010-08-19 09:48:22 -0500 )edit
0

answered 2010-12-06 03:27:34 -0500

this post is marked as community wiki

This post is a wiki. Anyone with karma >750 is welcome to improve it.

The scope argument is lost and is not in use when moving from page 1 to page N

When for example I only wish to view unanswered questions (clicking unanswered), the url is http://ask.sagemath.org/questions/?sc.... When I click the link to e.g. page 2 the url to that page is http://ask.sagemath.org/questions/?so....

Edit: Note that the answers on page 2 in my example is not only unanswered questions - indicating that if the scope variable is stored in session it doesn't work. If I manually edit the url to go to http://ask.sagemath.org/questions/?sc...&page=2 the scope is used and works correctly.

Moreover, the questions listed on page 2 are not sorted by number of answers. Note, for example, that the question find-f2py_f2cmap-file-from-notebook shows up on page 2, even though all the unanswered questions are listed on page 1.

edit flag offensive delete link more

Comments

That's right, it is not a bug actually. The argument is actually saved in your search state, which is maintained in the session. Speaking in the technical terms the search feature is not RESTful, which means that the url is not the storage of the state here.

Evgeny gravatar imageEvgeny ( 2010-12-06 07:02:21 -0500 )edit

I've updated my 'answer', with info why it doesn't work as a session var as well. And I wonder why scope is in the url if it's actually stored in session. And why use a session var in this case?

mandrake gravatar imagemandrake ( 2010-12-06 19:45:24 -0500 )edit

What is odd is that if I copy-paste the the first two urls you gave into the new browser window, everything works just fine. The same happens if I click "unanswered" and then "page 2". Maybe somehow whatever is in your search state became inconsistent. Try deleting the cookie - will that help? Did you modify the url manually? Perhaps it is better to use stateless approach and keep everything in the url, but it will take some work. Search state includes: text query, scope, sort order, page number, tag selection and user (the latter is not yet easily accessible). For all that to work in the url, the parameters need to be appended to every relevant link in the main page and updated in any ajax calls, but maybe I'll just get it done. In addition there are ignored tags, stored separately.

Evgeny gravatar imageEvgeny ( 2010-12-06 20:41:03 -0500 )edit

the question is whether it is worth making search restful or it will be better to just fix the state storage. BTW - feel free to fork askbot on github and improve something.

Evgeny gravatar imageEvgeny ( 2010-12-06 21:13:46 -0500 )edit

I tried repeating the steps in IE (my clean browser since I never use it) and it was repeatable. I.e. clicking unanswered and then page two lost the search state. I also tried copy pasting the link in IE and it worked after that! That's kind of wierd :)

mandrake gravatar imagemandrake ( 2010-12-06 22:22:41 -0500 )edit
0

answered 2012-02-25 19:59:12 -0500

this post is marked as community wiki

This post is a wiki. Anyone with karma >750 is welcome to improve it.

Comments disappearing.

I was trying to explain something on this thread

http://ask.sagemath.org/question/1179...

and suddenly in a matter of minutes my comments won't appear on the thread. There is no error. Comments just disappear. I tried posting the comment again no luck. I tried doing the same thing using another browser just to check whether it is a browser issue but same thing happened.

edit flag offensive delete link more

Comments

I see a bunch of your comments there... it's true that sometimes the comments are folded up so that they aren't easily visible.

kcrisman gravatar imagekcrisman ( 2012-02-27 06:22:58 -0500 )edit
0

answered 2012-03-13 20:28:17 -0500

this post is marked as community wiki

This post is a wiki. Anyone with karma >750 is welcome to improve it.

Is there a way to ban users?

http://ask.sagemath.org/users/789/edi...

This guy just posted spam as answers to two questions in the last few minutes. I have edited them to mark them as spam. But I don't know of any way to stop further such answers.

edit flag offensive delete link more

Comments

The best way to deal with spam is delete the messages and mark user accounts as blocked, but not delete the accounts, that way owner of the corresponding email address will not be able to use that account. If the accounts are deleted - he can create another with the same email address and continue.

Evgeny gravatar imageEvgeny ( 2012-03-14 18:15:26 -0500 )edit

How does one block users accounts as blocked? Is there a Karma requirement?

Shashank gravatar imageShashank ( 2012-03-14 18:24:22 -0500 )edit

There is no karma way to do it, only admins or moderators can block accounts.

Evgeny gravatar imageEvgeny ( 2012-03-14 18:45:26 -0500 )edit

Oh, forgot to mention - do flag offensive messages, they will go away after 3 flags accumulate. The required number of flags is adjustable.

Evgeny gravatar imageEvgeny ( 2012-03-14 18:46:17 -0500 )edit

Yep I flagged him three times. I guess that made him go away.

Shashank gravatar imageShashank ( 2012-03-14 23:07:36 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

5 followers

Stats

Asked: 2010-08-18 14:06:43 -0500

Seen: 2,367 times

Last updated: Jul 19 '16