Ask Your Question
1

Doing a plot with sage-jupyterhub gets different result than on CoCalc

asked 2022-04-11 10:59:29 +0200

Stian gravatar image

updated 2022-04-11 11:45:29 +0200

tmonteil gravatar image

Hi, we have an educational software where we use Jupyterhub to serve collaborative coding exercises. We've recently added support for Sage using sagemath-jupyter. An instructor complained that code he wrote to generate an image resulted in a very different image when run on CoCalc, and when run using our system. Since I am not familiar with Sage, and there are no errors produced, I have no idea where to go to debug this problem.

Here's the code:

### Skeleton code for first diagram.
A = matrix([[0,0,0],[1,0,0],[1,2,0]]).transpose()

#Define row basis vectors
row_v1 = vector([0,1,1])
row_v2 = vector([0,0,2])

#Define null basis vector
null_v1 = vector([1,0,0])

# vector in row space
arrow = vector([0,1,3])

u_v = vector([2,1,3])

#Plot vectors
figDomainVecs = plot(row_v1,color="red")+plot(row_v2,color="red")+plot(null_v1,color="blue")+plot(arrow, color="green")+plot(u_v,color='green')
show(figDomainVecs,aspect_ratio=1, viewer="threejs", online=True)

Here is the image our Jupyterhub installation produces https://imgur.com/12xFtMr

And here is how it looks on CoCalc https://imgur.com/HB7eIQ7

any ideas?

thanks!

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
3

answered 2022-04-11 11:44:48 +0200

tmonteil gravatar image

updated 2022-04-11 11:48:41 +0200

I can not reproduce your image. On both jupyter and jupyterlab, i got colored arrows as on your secon picture (i am using SageMath version 9.6.beta7 compiled from sources), see

screenshot.png

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2022-04-11 10:59:29 +0200

Seen: 34 times

Last updated: Apr 11